بیماری اتواسکلروزیس

از بیماری اتواسکلروزیس گوش چه می دانید؟

بیماری اتواسکلروز گوش یک بیماری نادر است که باعث کم شنوایی می شود. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که یک استخوان کوچک گوش میانی شما (استخوانچه ی رکابی) در جای خود گیر کند. استخوانچه رکابی گوش شما باید بتواند تحت تاثیر اصوات مرتعش شود. وقتی استخوانچه ی رکابی نتواند مرتعش شود، صدا نمی تواند از گوش میانی به گوش داخلی شما منتقل شود و در نتیجه باعث افت شنوایی می شود.

اتواسکلروزیس

اتواسکلروزیس چیست؟

چه کسی به بیماری اتواسکلروزیس گوش مبتلا می شود؟

آماری از اتواسکلروزیس

آماری از اتواسکلروزیس

متخصصین دقیقا نمی دانند که بیماری اتواسکلروز گوش چگونه ایجاد می شود. اما آنها می دانند که :

  1.  این بیماری معمولاً از جوانی شروع می شود. شما می توانید در سنین 10 تا 45 سالگی به بیماری اتواسکلروز گوش شوید. علائم بیماری اتواسکلروز گوش معمولاً در دهه 30 زندگی شما بدترین حالت را دارند.
  2.  بیماری اتواسکلروز گوش، یک بیماری ژنتیکی است.در حدود نیمی از افراد مبتلا به اتواسکلروز دارای ژن مرتبط با این هستند.
  3. هم زنان و هم مردان به بیماری اتواسکلروز گوش مبتلا می شوند اما میزان ابتلا به این بیماری در زنان بیشتر است.
  4. برخی از مشکلات پزشکی می تواند شانس ابتلا به بیماری اتواسکلروز گوش را افزایش دهد. به عنوان مثال ، سرخک شدید ، ممکن است خطر ابتلا به بیماری اتواسکلروز گوش را افزایش دهد. اختلالات خود ایمنی (در این اختلالات ، سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بخش هایی از بدن شما حمله می کند) نیز می تواند در بروز بیماری اتواسکلروز گوش تاثیر داشته باشد.

علائم بیماری اتواسکلروز گوش

 علائم اتواسکلروزیس

علائم اتواسکلروزیس

اصلی ترین علامت بیماری اتواسکلروز گوش ، کاهش شنوایی است. در ابتدا ، شما ممکن است متوجه شوید که نمی توانید صداهای ضعیف را بشنوید و این موضوع معمولاً با گذشت زمان بدتر می شود. بیشتر افراد مبتلا به بیماری اتواسکلروز گوش دچار افت شنوایی دو طرفه می شوند این در حالی است که در حدود 10 تا 15 درصد از افراد مبتلا به این بیماری فقط در یک گوش دچار کم شنوایی هستند. علائم دیگر عبارتند از: سرگیجه یا مشکلات تعادل و وزوز گوش (گاهی اوقات وزوز گوش بعد از انجام عمل جراحی معالجه اتواسکلروزیس برطرف می شود.)

تشخیص بیماری اتواسکلروز گوش

اگر شما هم دچار افت شنوایی شده اید ، به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. او از نزدیک به گوش شما نگاه می کند ، شنوایی شما را آزمایش می کند ، و در مورد تاریخچه خانواده شما سؤال می کند. در بعضی موارد ، او ممکن است اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) را توصیه کند. مجموعه ای از پرتوهای ایکس با زوایای مختلف گرفته شده و در کنار هم قرار می گیرند تا تصویری دقیق تر تهیه کنند.

درمان بیماری اتواسکلروزیس گوش

درمان اتواسکلروزیس

درمان اتواسکلروزیس

اگر اتواسکلروز شما خفیف است ، ممکن است پزشک ، توصیه کند که یک سمعک دریافت کنید. برخی از پزشکان ممکن است اتواسکلروز را با سدیم فلوراید (یک مکمل رژیم غذایی) درمان کنند.

اگر کم شنوایی شما ، شدیدتر باشد ، پزشک ممکن است جراحی به نام استاپدکتومی (stapedectomy) را توصیه کند. با این روش ، جراح دستگاهی را در گوش میانی شما قرار می دهد که استخوانچه ی رکابی گیر شده را حرکت دهد و از این طریق اجازه می دهد تا امواج صوتی به گوش داخلی شما منتقل شوند ، بنابراین بهتر می توانید بشنوید.

استاپدکتومی می تواند به برخی افراد کمک کند. اما مانند بقیه ی عمل های جراحی ، خطرات زیادی دارد. در موارد نادر ، می تواند کم شنوایی را بدتر کند. اگر در هر دو گوش اوتوسکلروز دارید ، پس از جراحی یک گوش ، باید حداقل 6 ماه صبر کنید تا همین جراحی روی گوش دیگر شما انجام شود.

 

جایگزین استخوانچه ی رکابی

استاپدکتومی

درمان اتواسکلروزیس

درمان اتواسکلروزیس

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست