ساخت قالب

قالب گوش وسیله ای پلاستیکی است که در درون گوش جای می گیرد. قالب گوش هر فرد با روش قالب گیری از گوش همان فرد گرفته می شود که در زیر به شرح قالب گوش و قالب سمعک می پردازیم.

قالب های گوش در دو نوع نرم و سخت وجود دارند. قالب های نرم کمتر گوش را اذیت می کنند و قابلیت انعطاف بیشتری دارند اما ااز طرف دیگر تمیز کردن آن ها دشوار تر است.قالب های سخت قابلیت انعطاف پذیری ندارند ولی به سادگی تمیز می شوند. قالب های نرم باعث نشت بندی بهتر گوش می شوند.

انواع قالب گوش

قالب ضد صوت : افرادی که در مشاغل پرسروصدا هستند نظیر کارکنان واحد حمل و نقل، کارگران عمرانی و مهندسین، شاغلین کارخانه های صنعتی و سایر مراکز پرسروصدا، در معرض نویز و آسیب صوتی قرار دارند.

این افراد به دلیل قرارگیری در معرض نویز به صورت مداوم احتمال دارد که دچار آسیب شنوایی گردند. نوعی کم شنوایی با قرار گرفتن در معرض نویز ایجاد می شود که NIHL نام دارد. لذا طبق توصیه مهم سازمان ASHA و سایر سازمان های مهم وابسته، حفاظت صوتی بسیار مهم است و باید در تمام مشاغل پر سروصدا و نویزی لحاظ گردد. برای این منظور از قالب های ضدصوت استفاده می گردد.

قالب ضد آب : زمانی که آب به مجرای گوش راه پیدا می کند به صورت طبیعی خارج می شود اما اگر مقداری آب در گوش باقی بماند منجر به ربوز عفونت(اوتیت) در گوش می شود . شناگران و غواصان و… با استفاده از قالب های ضد آب مانع از ورورد آب به مجرای گوش خارجی خود می شوند و از این طریق از بروز عفونت جلوگیری می کنند.

قالب سمعک : برخی از سمعک ها که سمعک های پشت گوشی نام دارند به تنهایی قابل استفاده نیستند و به قالب نیاز داند .

ساخت قالب

قالب سمعک

وظایف قالب سمعک

  • انتقال اصوات از سمعک پشت گوشی به داخل گوش
  • نگه داشتن سمعک روی گوش
  • جلوگیری از سوت زدن سمعک و فیدبک سمعک
  • جلوگیری از نشت صدا

ساخت قالب گوش و قالب سمعک

قالب گیری فرایندی 3 مرحله ای و بدون درد است :

1-معاینه ی گوش

معاینه ی گوش اولین مرحله ی قالب گیری است. شنوایی شناس در معاینه ی گوش با اتوسکوپ داخل گوش را نگاه می کند تا از تمیز بودن مجرای گوش و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.

در صورت وجود آسیب در مجرای گوش خارجی و یا پرده ی تمپان امکان قالب گیری وجود ندارد چراکه با تزریق مواد قالب امکان آسیب بیشتر به گوش وجود دارد. همچنین مجرای گوش خارجی باید کاملا تمیز باشد و در صورت تجمع سرومن یا همان جرم گوش امکان قالب گیری وجود ندارد زیرا قالب باید کاملا مشابه ساختار گوش خارجی باشد و در صورت تجمع سرومن این مورد امکان پذیر نیست.

2- استفاده از مسدودکننده یا cotton block

شنوایی شناس پس از معاینه ی گوش و اطمینان از سلامت و تمیزی آن جسم کوچک پنبه ای شکلی را به دقت وارد گوش می کند تا به هنگام تزریق مواد قالب جلوی پیشروی بیش از حد آن را بگیرد.

3-تزریق مواد قالب

مواد قالب به وسیله ی سرنگ مخصوص قالب گیری وارد مجرای گوش می شود و پس از طی مدت چند دقیقه کاملاغ خشک می شود.پس از اینکه مواد قالب کاملا خشک شدند قالب گوش بیرون آورده می شود و در صورت تایید قالب توسط متخصص شنوایی شناس به شرکت های سازنده ی قالب فرستاده می شود.

ابزار لازم برای قالب گیری قالب سمعک و دیگر قالب ها

سرنگ مخصوص قالب گیری و cotton block

چند نکته ی مهم درباره ی قالب گوش و قالب سمعک

  • قالب های گوش و قالب های سمعک مادام العمر نیستند . عمر مفید قالب ها از 6 ماه تا دو سال است .
  • در کودکان به دلیل اینکه در حال رشد هستند و شکل و اندازه ی مجرای گوش خارجی آن ها به سرعت تغییر می کند قالب گیری باید در فواصل کوتاه و مرتبا انجام شود.
  • به دلیل اینکه قالب ها در داخل گوش قرار می گیرند باید مرتبا تمیز شوند تا به گوش آسیبی وارد نکنند.
  • تمیز کردن قالب ها به این صورت است که باید قالب گوش را با محلول آب و ولرم و صابون شستشو داد و در صورت نیاز مدتی در این محلول قرار داد و سپس با استفاده از یک تکه پارچه ی نرم آن را خشک کرد. همچنین برای تمیز کردن قالب می توان از برس های مخصوص آن استفاده کرد.
  • پس از تمیز کردن قالب، قبل از آن که قالب را در گوش خود بگذارید از خشک شدن آن اطمینان حاصل کنید.
  • قالبی مناسب گوش شما است که کاملا مجرای گوش را پر کند و هیچگونه نشتی نداشته باشد.

یکی از خدمات ما در کلینیک تخصصی سمعک شنوا ساخت قالب سمعک و دیگر انواع قالب است که توسط متخصصین شنوایی شناس انجام می شود.

 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست